nieuws

Boskalis wint opdracht voor aanleg nieuw eiland IJburg

infra Premium 1972

Boskalis wint opdracht voor aanleg nieuw eiland IJburg

Boskalis heeft de aanbesteding gewonnen om de Amsterdamse wijk IJburg uit te breiden met een nieuw eiland. Met de opdracht is een aanneemsom van ongeveer 85 miljoen euro gemoeid.

De baggeraar en maritiem dienstverlener verwacht de klus volgende maand definitief gegund te krijgen van de gemeente Amsterdam. Boskalis zal dan in het derde kwartaal van dit jaar starten met de aanleg van 82 hectare nieuw land. In 2020 moet het werk afgerond zijn.

Het eiland wordt gecreëerd door het opspuiten van bijna 9 miljoen kubieke meter zand en krijgt een deels zacht en deels harde stenen oeverbescherming. Ten behoeve van de grondverbetering zal 3.500 kilometer aan verticale drainages worden gebruikt.

Naast het kunstmatige eiland zal Boskalis ook een natuurgebied aanleggen van ruim 3 hectare bestaande uit een rietlandschap en een mosselbank. Door het natuurgebied reeds in deze fase aan te leggen kan de natuur zich eerder ontwikkelen. Overigens voorziet het contract ook in de optie voor aanleg van nog eens 53 hectare land.

Reageer op dit artikel