nieuws

VolkerRail vervangt 60 wissels rond Rotterdam

infra 1175

VolkerRail vervangt 60 wissels rond Rotterdam

VolkerRail vervangt tot aan de zomer ruim 60 wissels rond Rotterdam. Dat is vooral weekendwerk, want ondertussen moeten de treinen tussen Den Haag, Rotterdam en Dordrecht blijven rijden.

Deze periode is er veel werk tegelijk, want ondertussen wordt ook het perron op station Rotterdam Centraal aangepast voor de toekomstige Eurostar (lijn Amsterdam – Londen), is er onderhoud aan de Hogesnelheidsllijn en houdt NS proefritten met de IC Brussel op de HSL.

Bundeling van werk

Het spoor rondom Rotterdam wordt vernieuwd om het minder gevoelig te maken voor storingen. Werkzaamheden worden zoveel mogelijk in het weekend uitgevoerd en gebundeld om de overlast zo klein mogelijk te houden en veilig te kunnen werken. Deze foto’s zijn van afgelopen weekend.

Zoveel mogelijk werk gebeurt tegelijk. Foto’s ProRail

Op 27 februari begint VolkerRail met het vervangen van de wissels in Rotterdam. Vervolgens wordt dit afwisselend in de nacht of het weekend uitgevoerd. Dit duurt een week. Het vervangen van de sporen op de brug bij Dordrecht vindt plaats in de week van 28 april tot en met 6 mei. In dezelfde week worden veertien wissels bij Kijfhoek aangepakt. Ook op de emplacementen Binckhorst en Leidschendam worden een tiental wissels vervangen.

Reageer op dit artikel