nieuws

Onveilige N18 dit voorjaar veilig: eerste 4 km donderdag open

infra 1036

Onveilige N18 dit voorjaar veilig: eerste 4 km donderdag open

Een deel van de onveilige N18 is aangepakt en 27 km is nieuw aangelegd. Donderdag gaan de eerste vier kilometer bij Groenlo open voor het verkeer.

De openstelling op 15 februari loopt vooruit op de opening van de gehele 27-kilometer lange nieuwe weg, die gepland staat voor mei dit jaar. Samen wordt het project van Rijkswaterstaat omgedoopt tot Nieuwe Twenteroute. Met de complete aanpak is een investering gemoeid van ruim 300 miljoen euro.

Oude N18 loopt tijdelijk dood

Door de openstelling van de vier kilometer nieuwe weg kan aannemer Noaber18 (VolkerWessels en DIF) de nieuwe N18 en parallelwegen in de omgeving verder afbouwen. Het nieuwe deel wordt in een dbfm-contract uitgevoerd.

Dit betekent dat de oude N18 tijdelijk doodloopt. In de eindsituatie wordt de oude N18 via een parallelweg met de aansluiting Eibergen verbonden.

Ook de N18 tussen Varsseveld en Enschede stond te boek als onveilig en wordt vernieuwd. Tussen Varsseveld en Lichtenvoorde past BAM de weg aan. Tussen Groenlo en Enschede gaat een 27 kilometerlange nieuwe N18 om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen.

Reageer op dit artikel