nieuws

Schade aan Zeeburgertunnel in een nacht gerepareerd

infra Premium 3515

Schade aan Zeeburgertunnel in een nacht gerepareerd

De Zeeburgertunnel is donderdagochtend voor de ochtendspits weer opgesteld. De hele nacht is doorgewerkt om de beschadigde de delen in de tunnel te verwijderen of herstellen. Inmiddels is de tunnel weer veilig om doorheen te rijden.

Dit laat Rijkswaterstaat weten. De tunnel werd woensdagochtend in zuidelijke richting afgesloten nadat het zwaar beschadigd was geraakt. Vlak voordat een vrachtwagen met container de tunnel in wilde rijden schoot door de storm een klep op de container los en omhoog. De vrachtwagen was de hoogtedetectie toen al gepasseerd. Bij de daaropvolgende aanrijding met de tunnel viel de gehele container van de vrachtwagen.

Technische systemen getest en asfalt gerepareerd

Inmiddels zijn de lamellen aan het begin van de tunnel, die bedoeld zijn als filter voor het felle daglicht, over zo’n 100 meter verwijderd en is het asfalt gerepareerd. Gesneuvelde lampen en matrixborden zijn weggehaald. Alle technische systemen die nodig zijn om de tunnel veilig open te kunnen stellen zijn bovendien getest. Ook is de constructie niet aangetast.

Op een later tijdstip zal de daglichtconstructie opnieuw aangebracht worden, net als de verlichting en matrixborden, aldus Rijkswaterstaat.

Reageer op dit artikel