nieuws

Combinatie VolkerWessels en Hollandia Infra vervangt brug Ouderkerk

infra Premium 1918

Combinatie VolkerWessels en Hollandia Infra vervangt brug Ouderkerk

De combinatie Hollandia Infra, VolkerWessels Ondernemingen, Van Hattum en Blankevoort en KWS heeft de aanbesteding voor de N522 gewonnen.

De opdracht bestaat uit het vervangen van de huidige brug in Ouderkerk, door twee nieuwe basculebruggen. Daarnaast worden ook de kruispunten aangepast en deels verplaatst en wordt de N522 heringericht.

Werk is verdeeld

Het werk is verdeeld onder de verschillende bedrijven. Het betonwerk van de bruggen en bijkomende werkzaamheden rondom de brug worden door Van Hattum en Blankevoort gerealiseerd. Hollandia Infra is gespecialiseerd in bewegend staal en is in dit project verantwoordelijk voor de stalen bruggen en de aandrijving. KWS gaat zich richten op de werkzaamheden van het wegtracé.

Samen aan de slag met ontwerpen

Daarnaast is Vialis, een VolkerWessels- onderneming, bij dit project betrokken voor de aanleg van de complete elektrotechnische installatie waaronder de bediening van de bruggen, twee verkeersregelinstallaties (VRI’s) en de openbare verlichting. Gezamenlijk worden de ontwerpwerkzaamheden opgepakt, aangestuurd door VolkerInfra.

Doorstroming moet worden verbeterd

De bedoeling is dat deze verbeteringen de situatie voor weggebruikers veiliger wordt en dat het verkeer vlotter kan worden afgewikkeld. Daarnaast moet de doorstroming van het open baar vervoer hiermee worden bevorderd.

Brug is aan het eind van technische levensduur

In 2012 is al door opdrachtgever provincie Noord-Holland en door gemeente Amstelveen, Ouder-Amstel en Vervoerregio Amsterdam een voorkeur uitgesproken voor een nieuwe brug. De brug is namelijk aan het einde van haar technische levensduur.

De werkzaamheden starten naar verwachting begin van de zomer.

Reageer op dit artikel