nieuws

BAM haalt voor 360 miljoen aan Britse infraopdrachten binnen

infra 1330

BAM haalt voor 360 miljoen aan Britse infraopdrachten binnen

BAM heeft samen met de Britse bouwer Morgan Sindall twee opdrachten verworven voor de verbetering van snelwegen in het Verenigd Koninkrijk. De totale contractwaarde bedraagt meer dan 360 miljoen euro.

Dat heeft het Bunnikse bouwconcern maandag bekendgemaakt. De klussen worden uitgevoerd door dochter BAM Nuttall.

Het grootste project, met een waarde van ongeveer 245 miljoen, betreft de verdubbeling van de snelweg M27 tussen Portsmouth en Southampton over een lengte van 25 kilometer tot tweemaal vier rijstroken. De bouwwerkzaamheden starten dit voorjaar.

Het tweede project heeft een waarde van ruim 115 miljoen en omvat de modernisering (ontwerp en uitvoering) van een traject van vijftien kilometer van de M62 tussen Warrington en Manchester in het noordwesten van Engeland. Ook in dit geval wordt dit voorjaar begonnen met de bouw.

Beide projecten zijn toegekend onder het Collaborative Delivery Framework van Highways England, een omvangrijk investeringsprogramma van de Britse overheid ter verbetering van de infrastructuur. Projecten worden als raamwerkcontracten aanbesteed aan vooraf geselecteerde partijen. De BAM Nuttall-Morgan Sindall maakt sinds 2014 deel uit van het programma.

Reageer op dit artikel