nieuws

BAM aast niet op overname failliet Carillion

infra 2532

BAM aast niet op overname failliet Carillion
2018-01-12 16:11:42 FILE PHOTO: A Carillion sign in Manchester, Britain July 13, 2017. REUTERS/Phil Noble/File Photo

BAM overweegt momenteel niet om delen van de failliete Britse bouwer Carillion over te nemen. Dat laat de zegsman van het Bunnikse bouwconcern weten.

Carillion diende vandaag een aanvraag tot liquidatie  in, nadat een reddingspoging afgelopen weekeinde was mislukt. De bouwonderneming – met een omzet van ruim 5 miljard en 43.000 werknemers de op een na grootste in Groot-Brittannië – was in financiële nood geraakt door een aantal verliesgevende projecten.

BAM, dat in Engeland actief is met diverse bedrijven, houdt de situatie rond Carillion nauwlettend in de gaten, maar zal voorlopig “niet actief op zoek gaan naar onderdelen om over te nemen”, aldus de woordvoerder. Mogelijk dat de Nederlandse bouwer later wel kansen ziet om bouwcontracten over te nemen. “We zullen daar kritisch naar kijken.”

Zelf wordt BAM niet geraakt door de ondergang van Carillion. “We voeren geen werken samen uit, dus we hebben er geen last van.” Volgens de zegsman heeft het faillissement niets met de Britse bouwmarkt te maken, maar betreft het een op zich zelf staand incident.

Reageer op dit artikel