nieuws

Baggerbedrijf De Boer wint onderhoudscontract haven Harlingen

infra 2032

Baggerbedrijf De Boer wint onderhoudscontract haven Harlingen

Baggerbedrijf De Boer heeft opnieuw het 5-jarige onderhoudsbaggercontract voor de haven van Harlingen verworven. De baggeraar uit Sliedrecht troefde bij de aanbesteding zes andere inschrijvers af.

“Wij zijn ontzettend trots dat we wederom aan de slag mogen voor Harlingen”, laat Kees van de Graaf, directeur van Baggerbedrijf De Boer, weten. “De samenwerking met deze goede en plezierige opdrachtgever loopt al sinds de start van de onderneming, veertig jaar geleden.”

In de aanbesteding kwam De Boer als economisch meest voordelige inschrijving uit de bus te komen. Bij de procedure werd gekeken naar de inschrijfsom in combinatie met de kwaliteitscriteria op het gebied van de CO2-prestatieladder en het gebruik van diesel met een laag zwavel gehalte (ULSD).

Het baggercontract loopt van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2022 en kan daarna met maximaal vijf jaar verlengd worden. De aanneemsom is niet bekendgemaakt.

De Graaf: “Sleephopperzuiger ‘Adelaar’ is sinds die tijd regelmatig in de haven om de werkzaamheden uit te voeren. Deze opdracht onderstreept nog maar eens dat langjarige onderhoudscontracten de focus zijn en blijven voor ons bedrijf.”

Reageer op dit artikel