nieuws

Werk Zeesluis Farmsum 3 maanden vertraagd door faillissement  

infra 1820

Werk Zeesluis Farmsum 3 maanden vertraagd door faillissement  

Het project zeesluis Farmsum was net een week in volle gang toen BSB Staalbouw failliet ging. Meteen kwam het werk stil te liggen. Vanaf begin 2018 neemt Solidd Steel de klus over, waardoor de vertraging beperkt blijft tot 3 maanden.

In de eerste week van januari worden de werkzaamheden aan de 2 buitenhoofdbruggen van het sluizencomplex in Farmsum weer hervat. De verwachting is dat het nieuwe brugdek eind januari alsnog kan worden geplaatst.

Opmerkelijk is dat BSB Staalbouw juist een slimme bouwmethode had bedacht waardoor de werkzaamheden buiten zouden worden gehalveerd. Binnen een maand zou alle hinder voorbij zijn. Het liep echter anders.

Doorstart door Solidd Steel

De werkzaamheden buiten waren op 16 oktober gestart en kwamen diezelfde week stil te liggen vanwege het faillissement. Het dodelijke ongeval bij het sluizencomplex in de Nederrijn deed het bedrijf de das om. Een extra tegenvaller van 1,5 miljoen euro kon de staalbouwer niet meer opbrengen, verklaarde de curator. Hij had meteen al goede hoop op een doorstart. Met de overname van BSB Staalbouw door Solidd Steel Structures kunnen de werkzaamheden weer worden hervat, volgens de oude contractvoorwaarden. De slimme aanpak blijft overeind.

 

Reageer op dit artikel