nieuws

Vattenfall doet mee aan subsidievrije aanbesteding windpark

infra Premium 1252

Vattenfall doet mee aan subsidievrije aanbesteding windpark

Vattenfall gaat meebieden om het windmolenpark Hollandse Kust Zuid te mogen bouwen, zo meldt het Zweedse moederbedrijf van energieleverancier Nuon. Het gaat om de eerste subsidievrije aanbesteding in Nederland.

Vattenfall steekt dit jaar en volgend jaar 2 miljard euro in duurzame energie in Noordwest-Europa. Het bedrijf wil een leidende rol spelen in de opmars van duurzame energie in ons land.

De Nuon-moeder noemt de locatie van Hollandse Kust Zuid, zo’n 22 kilometer uit de Zuid-Hollandse kust ter hoogte van Noordwijk, “een perfect windgebied”. Vattenfall heeft al tien windparken op zee en nog eens elf in ontwikkeling. Door de daar opgedane ervaring en samenwerking met leveranciers denken de Zweden het Nederlandse windmolenpark ook zonder subsidie rendabel te kunnen krijgen.

De wieken van de molens van Hollandse Kust Zuid moeten in 2022 draaien.

Reageer op dit artikel