nieuws

Van Gelder sleept onderhoud snelwegen Zuid Holland binnen

infra 2271

Van Gelder sleept onderhoud snelwegen Zuid Holland binnen

Van Gelder gaat vanaf 2018 de snelwegen in Zuid Holland onderhouden. Door de grote hoeveelheid kortdurende opdrachten is het toch een groot contract.

Rijkswaterstaat heeft de opdracht woensdag definitief gegund. Het is de eerste keer dat de aannemer voor groot variabel onderhoud is geselecteerd op basis van Best Value Procurement. Voor raamcontracten en ingenieursdiensten is de selectiemethode al veel vaker toegepast. De selectie zet in op een kansen en risico’s in combinatie met interviews om de beste partij voor de opdracht te zoeken.

Volgens Rijkswaterstaat krijgt de opdrachtnemer bij Best Value meer ruimte om een project naar eigen inzicht uit te voeren dan bij andere contractvormen. De vele kleinere projecten maken het GVO wel tot één van de grootste projecten van Rijkswaterstaat West-Nederland Zuid. Het gaat daarbij om het vernieuwen van het asfalt en onderhoud aan kunstwerken.

Reageer op dit artikel