nieuws

Besix verhuist naar Dordrecht en bouwt nieuw hoofdkantoor

infra Premium 3022

Besix verhuist naar Dordrecht en bouwt nieuw hoofdkantoor

Besix Nederland verhuist naar Dordrecht. Het van oorsprong Belgische bouwbedrijf begint binnenkort met de bouw van een compleet nieuw kantoor.

Verhuizen? Een nieuw kantoor? Besix timmert behoorlijk aan de weg. Blijkt hier de verdere groeiambitie in Nederland uit? “Niet zozeer”, zegt Bert Bakker van Besix.

“We zijn nu 25 jaar actief op de Nederlandse markt. Meer dan ooit is het onze ambitie om ons te blijven verbeteren. We hebben een footprint in Nederland, mooie projecten in het vooruitzicht en daar hoort ook een eigen pand bij.”

Bakker is als projectleider verantwoordelijk voor de bouw van het nieuwe kantoor van Besix Nederland in Dordrecht. Duidelijk mag zijn dat Besix het zelf gaat bouwen. “Het zou lastig uit te leggen zijn, als je dat niet doet”, legt Bakker uit.

Het nieuwe Besix-kantoor is ontworpen door RoosRos Architecten. Het komt te staan op het Businesspark Amstelwijck, aan de A16, nabij de N3/A15. Bewust is gekozen om op een locatie te blijven ten zuiden van de Brienenoordbrug in Rotterdam. “We willen goed bereikbaar blijven vanuit België.”

Gelukkige medewerkers

Ingetogen moet het gebouw worden, mét speciale aandacht voor well-being. Of anders gezegd: een gebouw dat zorgt voor gezonde en gelukkige medewerkers.

Bakker: “In onze huidige kantoor, een bedrijfsverzamelgebouw, zitten we relatief ver uit elkaar met vier verschillende vleugels. In het nieuwe gebouw zitten we allemaal op dezelfde verdieping. Verder is het nieuwe gebouw gasloos, gebruiken we triple glas en warmtepompen, en veel groen. Zowel buiten als binnen in het open atrium.”

Bovenal wil Besix met het nieuwe gebouw uitdragen dat het een open en innovatief bedrijf is. Om niet te zeggen: “Eén grote familie. Een platte organisatie. Dat gevoel willen we met het nieuwe kantoor versterken.”

Zichtbare constructie

Het kantoor in Dordrecht wordt 1800 vierkante meter groot en biedt plaats aan ongeveer tachtig medewerkers. Vooral de zichtbare constructie die kortweg uit vier grote vakwerkliggers bestaat, vindt Bakker indrukwekkend. “Die visualiseren de civiele tak van Besix.”

Reageer op dit artikel