nieuws

BAM-dochter scoort groot tunnelproject

infra 2043

BAM-dochter scoort groot tunnelproject

Wayss & Freytag Ingenieurbau, de Duitse tunnelspecialist van BAM, is geselecteerd voor de bouw van een groot Zweeds tunnelproject met een contractwaarde van 385 miljoen euro. Dat heeft het Bunnikse bouwconcern bekendgemaakt.

De BAM-dochter zal op het project samenwerken met het Zweedse bouwconcern NCC. De bouwwerkzaamheden gaan volgend voorjaar van start. In 2026 moet het werk worden opgeleverd.

De opdracht omvat de bouw van het 3,2 kilometer lange Korsvägen-traject van het West Link-tunnelproject in de Zweedse havenstad Göteborg. De West Link (Västlänken) is een acht kilometer lange dubbele spoorlijn, inclusief een spoortunnel van zes kilometer, onder het centrum van Göteborg.

De tunnel moet, in combinatie met de bouw van drie nieuwe ondergrondse stations, voor een betere aansluiting zorgen op het regionale spoorwegnet. De West Link zal het reizen vergemakkelijken. De treinfrequentie kan worden verhoogd, reistijden worden korter en reizigers kunnen meer bestemmingen bereiken zonder overstappen.

Reageer op dit artikel