nieuws

Asfalteren mislukt: vannacht nieuwe poging 

infra Premium 2532

Asfalteren mislukt: vannacht nieuwe poging 

De gloednieuwe toplaag op de verbindingsboog Holendrecht laat los. Mogelijk was iets mis met het asfaltmengsel. De boog tussen de A9 richting de A2 is vanochtend meteen weer afgesloten en IXAS gaat vannacht opnieuw asfalteren.

Afgelopen weekend werd de boog geasfalteerd en maandagochtend 05.00 uur ging de weg weer open. Tijdens de maandag ochtendspits liet de toplaag van het asfalt los op het punt waar de hoofdrijbaan aansluit op de verbindingsboog.

Mensen van de aannemer zagen het grind opspatten en trokken meteen aan de bel. Daarop is rond 08.45 uur de boog afgesloten en blijft tot dinsdagochtend dicht. De ploegen van IXAS (Ballast Nedam, Fluor, Heijmans) gaan vannacht weer aan de slag.

Nieuwe toplaag afgeschraapt

De toplaag wordt afgeschraapt en opnieuw aangebracht. “Dat de boog weer open kan heeft de hoogste prioriteit”, licht de woordvoerder van Rijkswaterstaat toe. “Mogelijk was het mengsel niet goed, maar dat moet nog worden uitgezocht.”

Dinsdagochtend voor de ochtendspits gaan zowel hoofdrijbaan als verbindingsboog weer open.

Reageer op dit artikel