nieuws

700 miljoen extra voor aanpak wegennet

infra Premium 1535

700 miljoen extra voor aanpak wegennet

Er wordt 700 miljoen euro door minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat uitgetrokken om knelpunten in het wegennet aan te pakken. Verder trekt haar ministerie 150 miljoen euro uit om extra parkeerplekken voor treinen te realiseren. Daaraan dreigde een tekort te ontstaan omdat de NS meer treinen koopt.

In het regeerakkoord werd al aangekondigd dat een reeks knelpunten zou worden aangepakt. Het gaat onder meer om de A2 tussen Deil en Den Bosch en de A1 bij Barneveld, de A58 tussen Tilburg en Breda en de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem. Verder gaat er 50 miljoen naar de verbetering van de verkeersveiligheid op zogeheten N-wegen (dat zijn vaak provinciale wegen).

In Brabant wordt verder het Wilhelminakanaal verbreed. Door herbouw van Sluis II wordt het bevaarbaar voor grote schepen. En in het noorden worden drie bruggen op de vaarweg Lemmer-Delfzijl aangepast zodat hogere containerschepen kunnen passeren.

Maandag vindt in de Tweede Kamer het debat plaats over de miljarden die beschikbaar zijn voor infrastructuur.

Reageer op dit artikel