nieuws

Versterking Twentebruggen valt Van Hattum en Blankevoort vies tegen: 3 weken vertraging

infra Premium 2181

Versterking Twentebruggen valt Van Hattum en Blankevoort vies tegen: 3 weken vertraging

Het versterken van de Dorrebrug en de Warmtinkbrug over de Twentekanalen valt niet mee. Van Hattum en Blankevoort moest extra constructies bouwen om veilig te kunnen vijzelen. De werkzaamheden lopen daardoor minimaal 3 weken uit.

Bij aanvang van de werkzaamheden moesten beide bruggen 70 cm worden opgetild. Het vijzelen is nodig om voldoende doorvaarthoogte voor passerende scheepvaart te houden tijdens de werkzaamheden. Bij de voorbereidingen voor het vijzelen bleek dat nader onderzoek nodig naar de effecten van het vijzelen op de constructie van de bruggen.

 Vertraging deels ingelopen

Aannemer Van Hattum en Blankevoort heeft extra ondersteuningsconstructies moeten bouwen om de bruggen veilig te kunnen vijzelen. Dat is gelukt en sindsdien wordt in overleg met alle partijen hard gewerkt de uitloop zoveel mogelijk te beperken.

De nieuwe streefdatum voor openstelling voor het wegverkeer is nu zaterdag 23 december, mits de weersomstandigheden gunstig blijven. De scheepvaart wordt niet belemmerd en kan gewoon onder de bruggen doorvaren.

De geplande openstelling van vrijdag 1 december wordt zeker niet gehaald. Rijkswaterstaat streeft er nu naar de bruggen op zaterdag 23 december weer in gebruik te nemen.

Totaal 4 bruggen versterkt

Het Rijk, de provincie Overijssel en de gemeenten Lochem en Hof van Twente werken samen aan het versterken van 4 bruggen over de Twentekanalen: de Ehzerbrug, de Markelosebrug, de Dorrebrug en de Warmtinkbrug. De vier bruggen hadden onvoldoende draagkracht om het steeds zwaardere vracht- en landbouwverkeer te verwerken.

De kosten van deze maatregelen worden verdeeld tussen het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en de regionale partners. De bruggen zijn eigendom van Rijkswaterstaat, de wegen eroverheen zijn in beheer bij de gemeente Lochem (Ehzerbrug), de gemeente Hof van Twente (Dorrebrug en Warmtinkbrug) en de provincie Overijssel (Markelosebrug).

 

Reageer op dit artikel