nieuws

Infra-bouwer Reimert ruziet met provincie over verbreding N359

infra 2499

Infra-bouwer Reimert ruziet met provincie over verbreding N359

De verbreding van de N359 tussen Lemmer en Sondel is inzet van een geschil tussen Reimert BouwInfra uit Almere en opdrachtgever provincie Fryslân. De fundering voldoet op een aantal plekken langs de noordzijde van de weg niet aan de verdichtingseisen. Het zuidelijke deel is prima, aldus een woordvoerder van de provincie.

De wijze van herstel en de extra kosten zijn onderwerp van gesprek tussen aannemer en opdrachtgever. Een precies bedrag kunnen ze nog niet noemen, omdat er nog geen overeenstemming over de te nemen maatregelen is.

Het zes kilometer lange traject is met een meter verbreed. De beide stroken zijn met een extra breed granulaatbed gefundeerd. Met name aan de kant van Lemmer zit een aantal plekken, die volgens de provincie niet aan de verdichtingseisen voldoen. Verderop naar Sondel is de fundering voldoende, maar “daar is herstel op een aantal plaatsen nodig”.

“We praten over hoe we omgaan met de uitkomsten van het onderzoek naar de uitvoering van de fundering”, vertelt hoofd bedrijfsbureau Gerrold Steenbergen van Reimert Infra. De provincie interpreteert die uitkomsten ervan anders dan de wegenbouwer uit Almere. De laatste vindt dat het aanbrengen van het granulaat wel degelijk volgens de eisen is gebeurd.

Besloten is om het werk volgend jaar af te ronden

De mankementen komen aan het licht op een moment dat de nieuwe stroken al van nieuw asfalt is voorzien. Over de hele breedte van de weg zijn ook al twee lagen asfalt aan gebracht. Het wachten is op de deklaag. Beide partijen hebben besloten om het werk volgend voorjaar af te ronden. “De winter begint ons te plagen. Als we nu met het herstel aan de slag gaan, zijn we tien weken verder. In de kou kunnen we niet asfalteren”, aldus de provinciewoordvoerder.

De weg wordt de komende weken van een tijdelijke markering voorzien. Tegelijkertijd wordt de snelheid voor het verkeer van 50 naar 70 kilometer per uur verhoogd. “Voor de doorstroming van het verkeer is dat beter.”

Het gerucht dat de provincie Fryslân de werkzaamheden aan het bijna 1,3 miljoen kostende project stil heeft gelegd, verwijst Steenbergen naar het land der fabelen. De weg zou eind oktober en uiterlijk begin november klaar zijn. Reimert Infra is media september met de werkzaamheden aan de provinciale weg gestart. Momenteel werken onderaannemers aan de nieuwe rotonde, die vlakbij Lemmer wordt aangelegd. De verbreding van de N359 wordt gecombineerd met het groot onderhoud, zodat op kosten kon worden bespaard.

Reageer op dit artikel