nieuws

Heijmans en Siemens renoveren Haagse Koningstunnel

infra 2194

Heijmans en Siemens renoveren Haagse Koningstunnel
Koningstunnel.(Den Haag 28-03-17) Foto:Frank Jansen

Een consortium van Heijmans en Siemens Nederland gaat aan de slag met de Koningstunnel in het centrum van Den Haag. De gemeente heeft de gunning voor de renovatie- en onderhoudswerkzaamheden definitief gegund aan de combinatie. Financiële details over de opdracht werden niet verstrekt.

Siemens-Heijmans zal na de renovatie ook zeven jaar lang verantwoordelijk zijn voor het onderhoud. De tunnel zal worden aangepast aan de nieuwste eisen van de Tunnelwet. De werkzaamheden staan gepland tussen maart en november 2019. De bestaande installaties in de tunnel worden compleet vernieuwd en uitgebreid. Daarbij gaat het om verlichting, ventilatie, verkeersdetectie, camera’s, noodtelefoons en vuilwaterpompen. De tunnel 500 meter lange tunnel ligt direct naast station Den Haag Centraal en vormt een belangrijke schakel voor het autoverkeer in de Haagse binnenstad. Hij is opgeleverd in het jaar 2000.

Heijmans voert alle werkzaamheden aan de technische installaties uit en neemt daarin ook civiele aanpassingen aan het dienstgebouw en uitvoering van brandwerende voorzieningen mee. Siemens zal zorg dragen voor de ontwerp- en testfase.
Reageer op dit artikel