nieuws

BSB Staalbouw failliet verklaard

infra 5627

BSB Staalbouw failliet verklaard

BSB Staalbouw is maandag door de rechtbank in Leeuwarden failliet verklaard. Voor de ruim zeventig werknemers van het bedrijf zal ontslag worden aangevraagd.

Vorige week werd al duidelijk dat de Friese staalbouwer aan de rand van de afgrond stond. De onderneming moest surseance van betaling aanvragen. Tot een redding is het daarna niet meer gekomen. Of er nog een doorstart in de maak is, is niet bekend. Curator Wouter Cnossen was maandagmiddag niet bereikbaar voor commentaar.

Tegenover Omrop Fryslân laat directeur Jan Pesie weten het dodelijk ongeval bij de renovatie van sluis van Driel het bedrijf de das heeft omgedaan. Door dat ongeluk, waarbij een duiker om het leven kwam, liep het werk drie weken vertraging op.

“Dat zorgde voor 1,5 miljoen euro extra kosten voor ons, die we niet op iemand konden verhalen. Daardoor konden we het financieel niet redden”, aldus Pesie.

In 2015 kreeg BSB Staalbouw ook al flinke tik al gevolg van het hijsongeval bij de Julianabrug in Alphen aan den Rijn.

Reageer op dit artikel