nieuws

Geonius lijft Buro Van den Boom in

infra Premium 2017

Geonius lijft Buro Van den Boom in

Ingenieursbureau Geonius neemt Wegbouwkundig Buro Van den Boom uit Hendrik-ido-Ambacht over. Met de overname wil Geonius haar positie binnen de grond, weg- en waterbouwsector versterken.

Het ontwerpbureau van Guido van den Boom heeft in de branche naam gemaakt met het ontwikkelen van tools (MX/Civil3D, ontwerpsoftware) en innovaties binnen de infrasector. Zijn expertise op het gebied van programmeren sluit volgens Geonius aan op de werkzaamheden van Geonius techniek en innovatie. Het is de bedoeling dat Van den Boom zich door de overname meer kan gaan richten op het bedenken van innovaties binnen de techniek. Geonius wil daarvan profiteren en een impuls geven aan haar ‘innovatieve karakter’.

De afdeling infra van Geonius bestaat na de overname uit circa 90 ontwerpers en tekenaars

De overige medewerkers van Wegbouwkundig Buro Van den Boom hebben volgens het ingenieursbureau ervaring op het gebied van geautomatiseerd wegontwerp. Deze senior wegontwerpers gaan straks voor Geonius aan de slag in de regio Rotterdam, waar Geonius steeds meer klanten en projecten heeft, en eventueel ook voor daarbuiten. De afdeling Infra van Geonius zal na de overname bestaan uit circa 90 ontwerpers en tekenaars in Nederland en België.

Geonius is verantwoordelijk voor de Maasvlakte-Vaanplein en de Coentunnel

Ingenieursbureau Geonius heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen van wegen, maar is onder andere ook thuis in geotechniek en milieuvraagstukken. Diverse grote infrawerken prijken op de projectenlijst, zoals de A15 Maasvlakte-Vaanplein, de Coentunnel, Avenue2, Schiphol-Amsterdam-Almere (SAA) en de Haak om Leeuwarden.

Reageer op dit artikel