nieuws

Minimaal jaar vertraging bouw ecoduct Groene Woud

infra 54

Minimaal jaar vertraging bouw ecoduct Groene Woud

De bouw van ecoduct ‘de Mortelen’ over het spoor tussen Eindhoven en Best, is met minimaal een jaar vertraagd. De bouwers die deelnamen aan de aanbesteding waren het niet eens met het voornemen tot gunning. Het leverde een juridisch conflict tussen de bouwers en opdrachtgever ProRail op.

In januari vorig jaar maakte ProRail bekend dat ze het voornemen had de aanbesteding te gunnen aan BAM Infra. “De betrokken aannemers waren het niet eens met het voornemen tot gunning. Dat heeft tot tweemaal toe geleid tot een kort geding, op grond waarvan ProRail alle inschrijvingen opnieuw heeft beoordeeld en geconcludeerd dat alle gedane inschrijvingen ongeldig zijn”, meldt ProRail.

Terecht ingetrokken

De spoorbeheerder trok vervolgens de aanbestedingsprocedure in, een besluit dat opnieuw werd aangevochten door de bouwers. De rechter stelde ProRail vorige maand in het gelijk.

“Het is aannemelijk dat alle inschrijvingen ongeldig zijn. ProRail heeft de aanbestedingsprocedure terecht ingetrokken”, zo luidt de conclusie.

“Tegen deze uitspraak is zeer recent hoger beroep aangetekend. In afwachting hiervan doen we verder geen mededelingen, maar vast staat wel dat ons streven de brug eind 2017 op te leveren met minimaal een jaar wordt vertraagd”, zo meldt een woordvoerder tegenover het Eindhovens Dagblad. Halverwege 2016 zou de bouw van de 50 meter brede natuurbrug in het Groene Woud starten.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels