nieuws

VolkerWessels-dochter KWS wint renovatieklus Waalbrug Nijmegen

infra 3916

VolkerWessels-dochter KWS wint renovatieklus Waalbrug Nijmegen

KWS gaat de Waalbrug in Nijmegen renoveren. Rijkswaterstaat heeft de klus, die onder meer bestaat uit het vervangen van het betonnen rijdek en het versterken van de staalconstructie, voorlopig gegund aan het dochterbedrijf van VolkerWessels.

De tachtig jaar oude monumentale brug wordt gerenoveerd zodat het verkeer er in de toekomst vlot en veilig overheen kan blijven gaan. De busbaan zal worden omgebouwd tot fietspad in twee richtingen. Verder zal de brug zo veel mogelijk worden teruggebracht in de oorspronkelijke staat.

Volgens Rijkswaterstaat scoorde KWS “overall het beste” op de verschillende selectiecriteria, waaronder het beperken van hinder. “KWS kan nu aan de slag met de opstartfase. In deze fase wordt gevraagd de inschrijving te verduidelijken en verder uit te werken. Als blijkt dat de inschrijving voldoet aan alle gestelde eisen, wordt het project officieel gegund.”

Exacte planning

Die definitieve gunning zal naar  verwachting in november plaatsvinden. Dan ook wordt de exacte planning bekend. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden zullen delen van de burg niet berijdbaar zijn. Wel blijft er altijd minimaal een rijstrook in beide richting beschikbaar voor autoverkeer.

Rijkswaterstaat en gemeente Nijmegen werken op het renovatieproject; Rijkswaterstaat vanuit haar rol als brugeigenaar, de gemeente als verantwoordelijke voor het wegverkeer over de brug.

Reageer op dit artikel