nieuws

Scheuren in A2 door boorwerkzaamheden voor warmtetransportleiding

infra 3681

Scheuren in A2 door boorwerkzaamheden voor warmtetransportleiding

De schade aan het wegdek op de A2 tussen knooppunten Holendrecht en Amstel is ontstaan door boorwerkzaamheden voor de aanleg van een warmtetransportleiding. Dat heeft Rijkswaterstaat gemeld.

Woensdagochtend ontstonden kleine scheuren in het asfalt, waarna vloeistof omhoog borrelde. Het verkeer kwam daarop terecht in een waterballet. Rijkswaterstaat zag zich genoodzaakt om de weg richting Amsterdam helemaal te sluiten.

De vloeistof die op de weg terecht kwam, betreft zogeheten boorspoeling, een mengsel van onder meer zand, water en cement.

Rijkswaterstaat liet woensdagmiddag weten dat de A2 zeker tot donderdag na de ochtendspits gesloten blijft. Eerst moeten de boringen worden afgerond, daarna kan pas begonnen worden met de reparatie van het wegdek. Gebeurt dat niet, dan blijft de grond instabiel, aldus de dienst.

 

Reageer op dit artikel