nieuws

Na anderhalf jaar onderhandelen cao-akkoord in railinfra

infra 2042

Na anderhalf jaar onderhandelen cao-akkoord in railinfra

Werkgevers en vakbonden in de railinfra hebben een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Daarvoor was wel anderhalf jaar onderhandelen voor nodig, zo maakten zij bekend. Afgesproken is dat de lonen in twee jaar tijd met 3,5 procent omhoog gaan.

De loonsverhoging wordt in twee etappes doorgevoerd. Dit jaar 2,5 procent erbij en met ingang van volgend jaar nog eens 1 procent.

De overeenkomst loopt met terugwerkende kracht van juli 2016 tot juli 2018. Afgesproken is ook dat werkgevers de hogere kosten voor de pensioenopbouw voor hun rekening zullen gaan nemen.

In het najaar zullen cao-partijen de gesprekken over modernisering van de cao hervatten. “Het streven is om de gemoderniseerde cao medio 2018 te implementeren”, aldus vakbond FNV. “Kernpunten voor de gesprekken zijn vakmanschap, duurzame inzetbaarheid, maximale inzet van eigen personeel en belonen en waarderen.”

Onder de cao railinfra vallen ongeveer 3500 spoorwerkers.

Reageer op dit artikel