nieuws

A.Hak verkoopt dochterbedrijf Kaal Masten aan VDL Groep

infra 2473

A.Hak verkoopt dochterbedrijf Kaal Masten aan VDL Groep

Leidingbouwer A.Hak verkoopt zijn dochterbedrijf Kaal Masten uit Oss aan de VDL Groep. Alle 125 medewerkers maken onderdeel uit van de overname. Dat heeft A.Hak donderdagmiddag bekendgemaakt. Financiële details over de transactie zijn niet naar buiten gebracht.

Kaal Masten ontwerpt, produceert en plaatst hoogwaardige masten in binnen- en buitenland. Daarbij gaat het onder andere om verlichtingsmasten, masten met verkeersborden, afspanmasten voor bovenleidingen, zendmasten, cameramasten, snelwegreclame en andere reclamezuilen. Vorig jaar was het bedrijf goed voor een omzet van 19 miljoen.

De verkoop houdt verband met de zware jaren die A.Hak achter de rug heeft. Cobouw onthulde vorige maand dat de leidingbouwer aan de rand van de afgrond heeft gestaan. Door een teruglopend orderboek en tegenvallers op projecten belandde de onderneming diep in de rode cijfers; over 2015 bedroeg het verlies bijna 60 miljoen.

Hernieuwde focus

Om het tij te doen keren, is besloten om te focussen op de aanleg en inspectie van ondergrondse infrastructuur. Bedrijfsonderdelen die niet tot deze kernactiviteit behoren, worden afgestoten. “Kaal Masten is een mooi bedrijf dat duurzame en hoogwaardige producten levert, maar die passen niet goed bij onze hernieuwde focus”, laat A.Hak-topman Iain Light weten. “Met VDL Groep hebben we een partij gevonden die wil investeren in de verdere groei en ontwikkeling van Kaal Masten”.

VDL-topman Willen van der Leegte noemt Kaal Masten een mooie aanvulling. “We voorzien synergievoordelen met andere VDL-bedrijven. Bijvoorbeeld met VDL KTI in Mol (België) dat onder meer zwaardere masten produceert voor de olie-, gas- en petrochemische industrie.”

Cobouw sprak eerder uitgebreid met de nieuwe bestuursvoorzitter van A.Hak, Iain Light.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels