nieuws

Strukton slaat slag in Chinese metromarkt

infra 1649

Strukton slaat slag in Chinese metromarkt

Strukton slaat de handen ineen met het Chinese technologiebedrijf SiCC. De twee bedrijven gaan samen tractiesystemen en boordnetsystemen voor metrovoertuigen op de markt brengen. Daar is de komende jaren veel vraag naar omdat een groot aantal Chinese steden plannen heeft voor de aanleg van metrolijnen.

Strukton-onderdeel Rolling Stock levert vanuit Nederland technische kennis en neemt het ontwerp en de productie van de belangrijkste componenten voor zijn rekening. De Chinese samenwerkingspartner SiCC levert voorzieningen voor de productie en assemblage van complete systemen en daarnaast de benodigde menskracht en lokale marktkennis.

Financiële details over de samenwerking die woensdag werd beklonken, zijn niet bekendgemaakt. Hoeveel de samenwerking Strukton de komende jaren gaat opleveren, is evenmin duidelijk. De eerste aanbestedingen waaraan de partijen willen meedoen, moeten nog beginnen.

Grote metroprojecten op stapel

Om te beginnen gaat de nieuwe joint venture zijn diensten aanbieden in de oostelijk gelegen stad Jinan. Daar worden de komende zes jaar acht nieuwe metrolijnen aangelegd met 176 stations en een totale lengte van 275 kilometer. De levering van de voertuigen staat gepland voor de tweede helft van 2018. Ook elders in de provincie Shandong staan grote metroprojecten op stapel.

In heel China heeft de overheid voor de komende vijf jaar toestemming gegeven voor metroprojecten met een totale spoorlengte van 8000 kilometer. Daarvoor zijn in die periode jaarlijks meer dan 5000 nieuwe metrovoertuigen nodig. Door de samenwerking met SiCC krijgt Strukton naar eigen zeggen een stevige voet tussen de deur in die belangrijke groeimarkt.

Reageer op dit artikel