nieuws

Dura Vermeer sneller klaar met verbouwing Leidseplein

infra Premium 135

Dura Vermeer sneller klaar met verbouwing Leidseplein

Dura Vermeer kan het eerste deel van de herinrichting van het Leidseplein in Amsterdam negen maanden eerder opleveren dan gepland. Dat heeft de gemeente bekendgemaakt.

De oplevering van het westelijk deel van het plein zou in de nazomer van 2018 plaatsvinden, maar de verwachting is nu dat de werkzaamheden nog dit jaar zullen worden afgerond.

Het gaat om het terrassenplein, de Marnixstraat, de Leidsebrug, de taxistandplaats, de Stadhouderskade en het Leidsebosje.

 “We hebben afgelopen periode allerlei werkzaamheden eerder én sneller kunnen uitvoeren. Denk daarbij aan het werk aan de tramrails en aan kabels en leidingen”, verklaart projectmanager Arend de Heer de voorspoedige voortgang. “Ook gaat de renovatie van de Leidsebrug sneller dan verwacht en zijn grote tegenvallers uitgebleven.”

De Leidsebrug wordt door BAM aangepakt.

Komende maanden doorbijten

Het leggen van natuursteen op en rond het terrassenplein, rond de Stadsschouwburg en op het plein voor hotel American zal begin april klaar zijn. In de vierde week van maart wordt gestart met de herinrichting van de Marnixstraat. Die klus duurt tot augustus.

De Heer: “Komende maanden is het wel even doorbijten, vooral voor iedereen die woont en werkt in het westelijke deel van de Marnixstraat en de Leidsekade. In de Marnixstraat gaan we het laatste deel van de tramrails – net als afgelopen najaar – helemaal vernieuwen. Heel ingrijpend werk, waarbij we deels ook in de nacht en het weekend doorwerken. De heftigste overlast duurt tot Koningsdag.”

Voorbereiding fietsenstalling gestart

Ondertussen wordt de volgende grote klus al weer voorbereid: de herinrichting van het Kleine-Gartmanplantsoen en de bouw van de ondergrondse fietsenstalling. Na de zomer verwacht De Heer duidelijkheid over de exacte startdatum van dit onderdeel van het Leidseplein-project.

De totale omvang van het project bedraagt 73 miljoen.

Reageer op dit artikel