nieuws

Arcadis werkt mee aan versterking Houtribdijk

infra Premium 73

Arcadis werkt mee aan versterking Houtribdijk

Arcadis gaat baggeraars Boskalis en Van Oord technisch adviseren bij de versterking van de Houtribdijk tussen Enkhuizen en Lelystad. Dat heeft het ingenieursbureau donderdag bekendgemaakt, zonder financiële details te vermelden.

De Houtribdijk is een zogenoemde primaire waterkering die tegelijkertijd fungeert als een belangrijke auto- en fietsverbinding tussen Enkhuizen en Lelystad. De dijk voldoet niet meer aan de veiligheidsnormen en moet daarom over een lengte van 25 kilometer worden versterkt.

Bij de versterking van de dijk wordt harde versterking van steen en gietasfalt toegepast. Tussen Trintelhaven en Enkhuizen komt aan weerszijden van de dijk een nieuw type zandige waterkering. Dit type waterkering is nog niet eerder toegepast in het Markermeer. Arcadis levert technische adviezen en is actief betrokken bij het ontwerp.

Eind vorig jaar werd het project voor een totaalbedrag van 90 miljoen euro gegund aan Van Oord en Boskalis. Zij verwachten de klus in 2020 af te ronden.

Reageer op dit artikel