nieuws

IJzervlechters Centrale As krijgen achterstallig loon

infra 18

IJzervlechters Centrale As krijgen achterstallig loon

IJzervlechters die onderbetaald zijn op het Friese infraproject de Centrale As krijgen hun achterstallige loon alsnog uitbetaald. Dat volgt uit een afspraak tussen gedeputeerde Sietske Poepjes van de provincie Friesland en aannemerscombinatie Nije Daam.

Volgens Poepjes zijn opdrachtgever en opdrachtnemer “direct in actie” gekomen nadat onderzoek van de Inspectie SZW duidelijk had gemaakt dat op het project inderdaad misstanden hebben plaatsgevonden.

FNV beweert al geruime tijd dat bouwvakkers uitgebuit worden op het bouwproject. De vakbond deed daar zelf maanden onderzoek naar. Bestuurder Magreet Pasman van FNV reageert positief op de belofte om tot nabetaling over te gaan.

“We hebben hier met de werknemers hard voor gestreden. Het is terecht dat de provincie nu zijn verantwoordelijkheid neemt en toezegt dat de onderbetaalde schijnzelfstandigen en uitzendkrachten aan de Centrale As per direct worden nabetaald”, aldus Pasman.

Ook betontimmermannen onderbetaald

Volgens haar kan de provincie niet meer om de feiten heen nu ook de Inspectie SZW heeft vastgesteld dat er op het project sprake was van schijnconstructies.

Pasman: “Ik ben optimistisch over de afloop maar blijf realistisch – eerst zien, dan geloven. We blijven er bovenop zitten en willen het zwart op wit. Er is een groep betontimmermannen waarvoor hetzelfde geldt. Hierover zijn we in gesprek met provincie en aannemers. ik ga ervan uit dat ook dit nu snel en adequaat wordt geregeld. Ook deze mannen hebben recht op een correcte nabetaling.”

Reageer op dit artikel