nieuws

Geen schadevergoeding voor omwonenden Rotterdam Centraal

infra 26

Geen schadevergoeding voor omwonenden Rotterdam Centraal

De bouw van het Rotterdam Centraal Station heeft geen schade veroorzaakt aan woningen in de naastgelegen Provenierswijk. Pandeigenaren hoeven niet te rekenen op een schadevergoeding.

Dit blijkt uit een brief aan de gemeenteraad van wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling).

In 2013 diende de bewonersvereniging een collectieve claim in. Deze bestond uit ‘meldingen met betrekking tot bouwkundige schade, planschade en klachten over de buitenruimte’, zo valt te lezen in de brief. Zowel bouwers als opdrachtgevers, ProRail, NS en de gemeente Rotterdam, werden hiervoor aansprakelijk gesteld.

Onderzoeksbureau Lengkeek Expertises acht het verband tussen de schade en de bouw van het station echter niet bewezen. Een juridische procedure van individuele pandeigenaren behoort nog wel tot de mogelijkheden, aldus Schneider.

Langdurige afhandeling

De afhandeling van de claim heeft ‘lang geduurd’. Het verkrijgen van informatie van betrokken partijen nam veel tijd in beslag, meent Schneider. De gemeente heeft hiervoor reeds haar excuses aangeboden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels