nieuws

Veiling voor KiKa op Infra Relatiedagen Hardenberg

infra 144

Veiling voor KiKa op Infra Relatiedagen Hardenberg

Volgende week is het zover. Dan vinden de eerste Infra Relatiedagen van dit jaar plaats: 7, 8 en 9 februari. Locatie is Hardenberg. Opmerkelijk nieuwtje: de ‘zingende’veilingmeester van Ritchie.Bros keert speciaal voor KIKA terug naar Hardenberg.

Een hele dag heerlijke cappuccino’s en espresso’s van een bemande baristatruck. Vijf ton schuimbitumen op locatie gemengd. Een verzorgd fabrieksbezoek bij Wirtgen. Een privéconcert van het Wegenbouwkapel. Het is slechts een kleine greep uit het aanbod van ludieke kavels dat op 8 februari geveild wordt bij de Veiling voor KiKa op de Infra Relatiedagen in Hardenberg. De veiling voor het goede doel wordt gehouden met een ‘zingende’ veilingmeester en bidcatchers van Ritchie Bros. en de volledige opbrengst gaat naar Stichting KinderenKankervrij (www.KiKa.nl). Alle beursbezoekers en exposanten zijn welkom om te komen kijken en – desgewenst – mee te bieden.
De Veiling voor KiKa is een initiatief van Bouwend Nederland, Infra Relatiedagen en Ritchie Bros. Auctioneers.

Teveel kinderen krijgen het
De cijfers liegen er niet om. Volgens de website van KiKa krijgen jaarlijks zo’n 500 tot 550 kinderen in Nederland kanker en een kwart overleeft de ziekte niet. Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa) werd in 2002 opgericht en streeft naar een hogere genezingskans, betere behandelingen en vermindering van bijwerkingen op lange termijn. En hiervoor is veel kostbaar onderzoek nodig.

Vorig jaar voor het eerst
In februari 2016 werd de Veiling voor KiKa voor het eerst gehouden op de Infra Relatiedagen en trok veel bekijks. Tientallen bedrijven en beursbezoekers deden mee en er werd een veilingopbrengst van ruim 41,000 Euro gerealiseerd. Frits Hirschstein, directeur en oprichter van Stichting Kinderen Kankervrij, reageerde verheugd na de veiling. “De opbrengst van de Veiling voor KiKa tijdens de Infra Relatiedagen brengt ons weer een stapje dichterbij de 95% genezing voor kinderen met kanker.”

Bied mee voor KiKa
Alexander Ypeij, Communications Specialist Europe van Ritchie.Bros, legt graag uit hoe het werkt:
Bekijk het veilingaanbod. Dit kan op de website van de Infra Relatiedagen (hier) of kom langs bij stand 138 tijdens de beursdagen.
Kom naar de veiling (om 19:00 in Restaurant 1). Alle items worden een voor een verkocht door de veilingmeester. U volgt de vraagprijzen op het scherm en houdt de ‘bidcatchers’ goed in de gaten. De bidcatchers geven de biedingen door aan de veilingmeester. Maak oogcontact met een bidcatcher en steek uw hand op om een bod te plaatsen tegen de actuele vraagprijs. De bidcatcher laat weten wanneer u hoogste bieder bent of wanneer u opnieuw kunt bieden. Wanneer er geen biedingen meer geplaatst worden op de kavel, roept de veilingmeester “Sold!” en is de kavel verkocht aan de hoogste bieder.
Bent u hoogste bieder geworden? Gefeliciteerd! Na de veiling kunt u uw gekochte kavel(s) afrekenen en uw gegevens achterlaten. Betaling met pinpas (of in overleg achteraf). Als de betaling rond is wordt u in de dagen na de veiling door Ritchie Bros. in contact gebracht met de aanbieder voor ontvangst van de gekochte items.

Lange lijst deelnemers
De veiling wordt mede mogelijk gemaakt door de volgende deelnemende bedrijven: HZC, Anacon, Van Werven Infra & Recycling, Bouwend Nederland Academy, De Beijer Groep BV, Teeuwissen Rioolreiniging, Coldmix, Reflectielijnen Van Velsen, Provincie Overijssel, Wirtgen Nederland, Van Der Flier, Traffic Service Nederland, Pelican Rouge, Reinteninfra, Meeùs Bouw & Infra, JobTrans, Freesmij, Multicell, Esha Infra Solutions, Struyk Verwo Infra, Visser Assen, Roelofs, Handelsonderneming Veluwenkamp, GPS-Buddy, GWW Totaal, Van Der Spek Vianen BV, Van der Wiel Holding BV en Renault.

Reageer op dit artikel