nieuws

Nieuwe bedrijven in RDM werf

infra 20

Nieuwe bedrijven in RDM werf
Rotterdam 29 november 2016 Ondertekening huurcontracten Grofsmederij Foto Ries van Wendel de Joode/HBR

De RDM werf wordt steeds meer het epicentrum van de Rotterdamse innovatieve maakindustrie die het Havenbedsrijf voor ogen staat.  Vertidrive , MgAubel en Kwint vestigen zich in de oude Grofsmederij en de Ketelmakerij van het oude industriele complex. 

MgAubel  ontwikkelt minerale composieten met een korte uithardingstijd. Het Havenbedrijf ging eerder al met MgAubel een samenwerking aanom te onderzoeken of het mogelijk is met hun technologie  kademuren en andere betonnen infrastructuur te repareren.  In de Grofsmederij gaat die getest worden onder de zware condities van een haven, met zout en krachtige golven.  

Vertidrive ontwikkelt onderhoudsrobots die op grote hoogte kunnen werken en neemt binnenkort met 24 medewerkers zijn intrek op de RDM Campus. Kwint  is een toeleverancier van hijs- en hefmiddelen in de industrie, bouw en windenergie. Het bedrijf, opgericht in 1883, maakt nu de stap naar offshore. 

De  panden die de drie bedrijven betrekken zijn gebouwd na de eerste uitbreiding van 1918 van de RDM werf.  De panden zijn uitgerust met zeer zware vloeren en kennen weinig beperkingen als het gaat om het experimenteren met zwaar materieel. 

 

Reageer op dit artikel