nieuws

Heijmans vernieuwt alle verlichting Kleinpolderplein

infra 11

Heijmans vernieuwt alle verlichting Kleinpolderplein

Heijmans vervangt tussen maandag 16 januari en eind mei de openbare verlichting langs delen van de A13 en A20 rond het knooppunt Kleinpolderplein.

De werkzaamheden vinden vooral plaats vanaf het lokale Rotterdamse wegennet. Weggebruikers en omwonenden moeten hier rekening houden met tijdelijke wegafsluitingen en omleidingen.

Groen kappen onvermijdelijk

De verlichting rond knooppunt Kleinpolderplein is sterk verouderd. Rijkswaterstaat heeft daarom besloten de verlichting volledig te vernieuwen. In opdracht van Rijkswaterstaat vervangt Heijmans de oude kabels en worden de oude lichtmasten vervangen. Hierna verwijdert de bouwer de betonnen constructies van de huidige lichtmasten.

Op de plekken waar de werkzaamheden plaatsvinden staan struiken en bomen. Rijkswaterstaat heeft met de gemeente Rotterdam afgesproken dat zo veel mogelijk groen kan blijven staan. Door op diverse plaatsen de kabels te boren hoeven er bijvoorbeeld geen bomen te worden gekapt. Ondanks de maatregelen moet op een aantal plekken toch groen verwijderd worden. Zodra de werkzaamheden zijn afgerond, volgt nieuwe beplanting.

Reageer op dit artikel