nieuws

Dochter VolkerWessels en Boskalis vernieuwt haven Dover

infra 18

Dochter VolkerWessels en Boskalis vernieuwt haven Dover

VSBW, het gezamenlijke dochterbedrijf van VolkerStevin en Boskalis, heeft het contract voor de vernieuwing van de haven van het Britse Dover binnengesleept. De waarde bedraagt ongeveer 115 miljoen pond.

De klus omvat onder meer het ontwerpen en bouwen van twee nieuwe aanlegplaatsen, kades, een nieuwe pier en een basculebrug. Ook is VSBW verantwoordelijke voor baggerwerkzaamheden en landaanwinning.

Deze maand nog start het concern met de eerste werkzaamheden. Eind volgend jaar moet het project worden opgeleverd.

Uitgebreide ervaring met complexe havenwerken

“We zijn verheugd met het contract”, laat directeur Rob Coupe van VolkerStevin weten. Het bouwconcern wist het prestigieuze project binnen te halen mede dankzij zijn “uitgebreide ervaring in het managen van complexe havenwerken”, aldus Coupe.

Boskalis zal vooral de baggerwerkzaamheden en de landaanwinningsactiviteiten voor zijn rekening nemen. Directeur Paul de Jong van het Papendrechtse baggerconcern spreekt over een “infrastructureel project van nationaal belang”.

Reageer op dit artikel