nieuws

Breuksteendam Grave af: Schepen varen weer

infra 6

Breuksteendam Grave af: Schepen varen weer

Vanaf vandaag kunnen weer schepen varen op de Maas tussen Sambeek en Grave. Het werk aan de tijdelijke breuksteendam achter de zwaar beschadigde stuw Grave is zo goed als klaar.

Zodra het peil +7,00m NAP is, wordt de scheepvaart hervat. Naar verwachting zullen de waterpeilen van de Maas en het Maas-Waalkanaal in de loop van dinsdag 24 januari op een gelijk niveau komen, zodat de keersluis Heumen geopend kan worden en ook het scheepvaartverkeer tussen de Maas en het Maas-Waalkanaal weer wordt opgestart.

Aanvaring stuw Grave

Op donderdag 29 december is omstreeks 19.30 uur een binnenvaartschip (geladen met benzeen) in de dichte mist door de stuw in de Maas bij Grave gevaren. Hierbij is de stuw dermate beschadigd geraakt dat er een lekkage is van het stuwpand tussen Grave en Sambeek. Sinds de realisatie van de stuw Grave (1928) is een calamiteit van deze omvang niet eerder voorgekomen. Per jaar passeren zo’n 11.000 binnenvaartschepen het sluis- en stuwcomplex Grave.

Reageer op dit artikel