nieuws

BAM, Engie en Krinkels winnen 10-jarig contract Noord-Holland

infra Premium 48

BAM, Engie en Krinkels winnen 10-jarig contract Noord-Holland

BAM Infra, Engie Services en Krinkels gaan komende tien jaar de provinciale wegen, busbanen, vaarwegen, bruggen, grond, gebouwen en terreinen in een deel van de provincie Noord-Holland beheren en onderhouden.

Het gaat om het contractgebied Midden-Noord, dat bestaat uit veertien gemeenten in de regio’s West-Friesland en Alkmaar en omstreken. Het telt in totaal 200 kilometer wegen, meer dan vijftig verkeersinstallaties, acht beweegbare kunstwerken, waaronder zeven bruggen en een sluit, en honderd vaste kunstwerken.

“De combinatie bestaat uit drie ervaren organisaties die over de juiste mensen en expertise beschikken om het asset management  professioneel uit te voeren”, reageert BAM Infra-directeur Martijn Smitt op de gunning. “Transparantie en het creëren van begrip, respect en vertrouwen zijn de succesfactoren voor een duurzame samenwerking met de provincie. Wij stellen alles in het werk om deze nieuwe manier van samenwerken tot een succes te maken.”

Aandacht voor veiligheid in uitvoering

Belangrijke voorwaarde bij de aanbesteding was een optimale communicatie en afstemming met bewoners, bedrijven en weggebruikers. Daarnaast vroeg de provincie in de EMVI-aanbesteding veel aandacht voor duurzaamheid en veiligheid in de uitvoering van de werkzaamheden.

De waarde van het contract is niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel