nieuws

92.500 bezoekers op Dag van de Bouw

infra 3

92.500 bezoekers op Dag van de Bouw

De elfde editie van de Dag van de Bouw trok zaterdag 92.500 bezoekers. Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen maakte van het evenement gebruik om de noodklok te luiden over de krapte op de woningmarkt.

De bezoekers konden een kijkje nemen bij honderdzeventig bouwprojecten verspreid over het hele land. Bouwend Nederland was blij met de opkomst van de Dag van de Bouw. Tegenover persbureau ANP liet een woordvoerder van Bouwend Nederland weten dat de organisatie echter pas “echt tevreden” zou zijn “als gemeenten meer gaan bouwen.”

In Deventer liet Verhagen bij de opening van de dag weten dat hij grote krapte voorziet op de woningmarkt. Verhagen waarschuwde dat er binnen tien jaar een tekort zal ontstaan van honderdduizend woningen in Nederland. “We bouwen stelselmatig te weinig woningen. Ondanks dat het inwoneraantal nog met een miljoen toeneemt, vluchtelingen opgevangen moeten worden en de gemiddelde grootte van huishoudens afneemt. Gemeenten steken hun kop in het zand. Volgens het Economisch Instituut van de Bouw komen we in het gunstigste geval in 2025 zo’n 100.000 woningen tekort. In het slechtste geval zijn dat er zelfs 270.000.”

Best bezocht

Het best bezochte bouwproject was ook dit jaar weer de Noord-Zuidlijn in Amsterdam. Vijftienduizend bezoekers kwamen af op de metrostations Vijzelgracht, Rokin, Amsterdam Centraal en Noord. De Amsterdamse televisiezender AT5 meldde dat de roltrap van station Vijzelgracht, die met 47 meter de langste roltrap van de Benelux is, favoriet was.

De populairste bouwprojecten tijdens de Dag van de Bouw in 2016:

Gemoedelijk wachten in het zonnetje voor station Vijzelgracht in Amsterdam

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels