nieuws

Minister Schultz tekent tracébesluiten

infra 4

Minister Schultz tekent tracébesluiten

Minister Schultz heeft de tracébesluiten voor de Ring Utrecht en de verbreding van de A10 bij de Zuidas in Amsterdam ondertekend. Ook voor de Blankenburgverbinding is het tracé definitief vastgesteld. Het tracé van de nieuwe verbinding tussen de A13 en de A16 wordt voor de zomer definitief.

De bewindsvrouw verwacht dat realisatie van de projecten een enorme verlichting van het Randstedelijke wegennet teweeg zal brengen. “Het is daarom belangrijk dat we vaart houden in de procedures voor de projecten die voor de economie van groot belang zijn”, licht ze toe. Het toevoegen van extra rijstroken aan de ring Utrecht moet onder meer zorgen voor een vergroting van de capaciteit van de A27 en de A12. De nieuwe Blankenburgverbinding zorgt voor aansluiting tussen de A24, de A15 en de A20, om de bereikbaarheid van de Rotterdamse haven en de Greenpoort Westland te verbeteren. De A10 Zuid wordt verbreed naar acht rijstroken voor doorgaand verkeer en vier stroken voor bestemmingsverkeer.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels