nieuws

Utrecht Centraal officieel geopend

infra 47

Utrecht Centraal officieel geopend

De verbouwing van Utrecht Centraal is afgerond. Het vernieuwde station is op woensdag officieel geopend. De capaciteit groeide door de stationsvernieuwing van 88 miljoen reizigers per jaar naar 100 miljoen.

De renovatie duurde ruim vijf jaar en heeft 420 miljoen euro gekost.

De vernieuwing behelsde onder meer het ‘recht leggen’ van sporen. Hiervoor zijn wissels verwijderd en vernieuwd. Ook is bijna het hele spoor rond Utrecht verdubbeld en zeven nieuwe stations bijgebouwd.

Met dagelijks ruim 200.000 reizigers is Utrecht Centraal het openbaar vervoer-knooppunt van Nederland. Utrecht Centraal is nu klaar voor het Programma Hoogfrequent Spoor; meer personentreinen op drukke trajecten en voldoende ruimte voor goederenvervoer.

Reageer op dit artikel