nieuws

Extra maatregelen knooppunt Joure

infra 70

Extra maatregelen knooppunt Joure

Rijkswaterstaat neemt nog meer extra maatregelen bij knooppunt Joure. Afgelopen maanden steeg het aantal ongelukken op onverklaarbare wijze. Probleem lijkt dat auto’s te hard rijden richting het filegevoelige verkeersplein.

Twee weken geleden werden in het weekend al de eerste borden en ribbels geplaatst en aanvullend onderzoek aangekondigd.

Afleiding bij de rotonde

Op basis daarvan krijgt de A7 nog meer aanpassingen. Om de aandacht meer bij de weg te houden worden de volgende extra aanvullende maatregelen genomen: 

Rijkswaterstaat laat deze aanpassingen zo snel mogelijk door de aannemer uitvoeren. De werkzaamheden zullen naar verwachting minimale hinder voor de weggebruiker opleveren.

De verkeerssituatie op de A7 rond knooppunt Joure is al enkele jaren ongewijzigd. De afgelopen 3 maanden vonden er echter meer ongevallen plaats dan in vergelijkbare perioden in 2014 en 2015. De exacte oorzaak hiervan is onbekend, al lijkt in diverse gevallen een combinatie van factoren (te hoge snelheid, afleiding) een rol te spelen.

Nieuw knooppunt volgend jaar klaar

Ondertussen werken de gebroeders Van der Lee gestaag door aan een nieuw ongelijkvloers knooppunt voor de A6 en A7. Medio volgend jaar is de nieuwe weg tussen Joure-West en het nieuwe knooppunt klaar. Het totale verkeersplein is naar verwachting eind 2017 gereed. 

Reageer op dit artikel