nieuws

Kabinet en bedrijfsleven op watermissie in Indonesië

infra 10

Kabinet en bedrijfsleven op watermissie in Indonesië

Een brede delegatie van het kabinet en bedrijfsleven is op handelsmissie in Indonesië. Er wordt gsproken over water, klimaat en ‘plastic soep’. De handel tussen beide landen bedroeg in 2015 circa 3,2 miljard euro.

Minister-president Rutte, de ministers Schultz en Ploumen en staatssecretaris Dijksma zijn tot en met 24 november in het Aziatische land.

110 bedrijven reizen mee

Aangevoerd door Hans de Boer, voorzitter van VNO-NCW, reist een delegatie mee van 110 Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen uit de sectoren water & maritiem, klimaat & afvalmanagement, life sciences & health en tuinbouw & uitgangsmaterialen. De minister-president reist op 24 november nog door naar Singapore waar 1300 Nederlandse bedrijven actief zijn en jaarlijks voor 7,7 miljard euro wordt verhandeld.

Tijdens een ontmoeting met president Widodo van Indonesië staat de versterking van de politieke en economische band tussen Nederland en Indonesië centraal. Belangrijke onderwerpen zijn daarbij de gezamenlijke uitdagingen waar Nederland en Indonesië voor staan, zoals terrorismebestrijding, klimaatverandering en waterveiligheid.

Rutte spreekt het Indonesische parlement toe en gaat in gesprek met parlementsleden. Met diverse bedrijfsbezoeken, seminars en een grote handelsreceptie worden de economische banden tussen het wederzijdse bedrijfsleven verder verdiept. Indonesië is de grootste economie van Zuidoost-Azië. Nederland is voor Indonesië de belangrijkste Europese exportbestemming en een grote Europese investeerder.

Op zoek naar afvalbergen en plastic soep

Samen met CEO’s uit de water- en maritieme sector heeft minister Schultz in Jakarta en Semarang ontmoetingen met vertegenwoordigers van overheid en bedrijfsleven. Staatssecretaris Dijksma bezoekt dinsdag in Jakarta een van de grootste afvalbergen in Zuidoost-Azië. Donderdag is zij op Bali, vanwege de grote problematiek rondom plastic afval in zee en de bestrijding ervan.

Reageer op dit artikel