nieuws

Hefdeur Limmel alsnog ingehesen

infra 70

Hefdeur Limmel alsnog ingehesen
Rijkswaterstaat

De stalen hefdeur van 180 ton voor de sluis Limmel is afgelopen weekend alsnog ingehesen. Afgelopen september beschadigde de deur bij een aanvaring tegen een brug tijdens het transport.

Besix heeft afgelopen weekend tijdens een spectaculaire operatie de deur alsnog tussen de twee torens van de nieuwe keersluis Limmel gehangen. Vanaf zo’n 35 m hoogte is de 180 ton zware stalen hefdeur tussen de twee torens van 22 m hoog gehangen. De deur is ongeveer 54 m lang, 6 m breed en 8 m hoog. De operatie verliep soepeler dan gepland, de hefdeur hing uiteindelijk 5 uur voor het geplande tijdstip op haar plek.

Het inhijsen is een belangrijke mijlpaal. Bij de keersluis gaat de aandacht nu uit naar het aanbrengen van alle technische installaties zodat de hefdeur bediend kan worden. Naar verwachting zijn zowel de verkeersbrug alsook de keersluis beschikbaar in het voorjaar van 2017. Daarna wordt gestart met de sloop van het huidige keerschutsluis.

Reageer op dit artikel