nieuws

Waterschap leent 120 miljoen voor versterking dijken

infra Premium 8

Waterschap leent 120 miljoen voor versterking dijken

De Europese Investeringsbank (EIB) verstrekt het Waterschap Hollandse Delta (WSHD) een lening van 120 miljoen euro. Dat heeft de bank maandagochtend bekendgemaakt.

Het geld zal gebruikt worden voor dijkversterkingswerken, rioolwaterzuiveringsinstallaties en maatregelen die zorgen voor voldoende schoon water in sloten en singels, zo maakte het waterschap maandagochtend bekend.

“Klimaatverandering leidt meer en meer tot extreem weer, zoals droge zomers en hevige buien” laat Dijkgraaf Jan Geluk weten. “Het waterschap draagt zorg voor de veiligheid van de bewoners in zijn gebied door bescherming tegen overstromingen en voorkoming van wateroverlast. Deze lening stelt ons in staat onze taken uit te voeren voor de inwoners in Zuid-Holland zuid.”

Reageer op dit artikel