nieuws

Spoorlassen Moerdijkbrug slijten sneller dan gedacht

infra Premium 56

Spoorlassen Moerdijkbrug slijten sneller dan gedacht

De lassen tussen de spoorstaven op de Moerdijkbrug slijten sneller dan gedacht. Meer onderzoek is echter nodig om structurele maatregelen te kunnen nemen, schrijft staatssecretaris Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.

Onverwacht moest de spoorbrug in april drie dagen buiten dienst worden gesteld vanwege spoedreparaties aan de lassen tussen de spoorstaven. In juli herhaalde dit tafereel zich één nacht. ProRail stelt dat de lassen relatief snel slijten, waardoor structureel herstel “wenselijk” is.

Welke maatregelen ProRail gaat treffen is nog onduidelijk. “De structurele oplossing vergt nader onderzoek en uitwerking, onder andere vanwege de bijzondere spoorconstructie op de Moerdijkbrug”, meldt Dijksma.

Om de slijtage zoveel mogelijk te beperken rijden treinen de komende maanden langzamer. Dijksma sluit niet uit dat er op korte termijn meer ongeplande spoedreparaties nodig zijn.

Reageer op dit artikel