nieuws

Hout Stevinsluizen vervangen

infra Premium 27

Hout Stevinsluizen vervangen

Rijkswaterstaat renoveert vanaf vandaag tot en met 16 oktober het Stevinsluizencomplex bij Den Oever; de Noord-Hollandse kant van de Afsluitdijk.

Dit is nodig om het complex in de toekomst veilig te blijven gebruiken en het relatief hoge aantal storingen in te dammen. Door deze werkzaamheden is er een stremming voor scheepvaartverkeer van zes weken. Het Stevinsluizencomplex is 84 jaar oud en heeft onderhoud nodig.

De huidige onderhoudswerkzaamheden moeten eens in de 20 à 30 jaar worden uitgevoerd. De vervanging van het besturings- en bedieningssysteem is onderdeel van een grotere renovatie. De werkzaamheden omvatten ook vervanging van de houten remmingwerken door stalen exemplaren, renovatie van de sluisdeuren en het hang- en sluitwerk. In maart en april dit jaar werden dezelfde werkzaamheden uitgevoerd bij het Lorentzsluizencomplex.

Het sluizencomplex maakt onderdeel uit van de Afsluitdijk, die eveneens wordt aangepakt. In 2018 starten de uitvoeringswerkzaamheden van het project versterking Afsluitdijk. De huidige werkzaamheden aan de sluiscomplexen vallen onder het regulier onderhoud van de Afsluitdijk, maar kan niet wachten op de grootscheepse renovatie.

Reageer op dit artikel