nieuws

Heijmans legt biogasleiding aan voor brouwerij Heineken

infra Premium 12

Heijmans legt biogasleiding aan voor brouwerij Heineken

Heijmans is voor Fudura gestart met de aanleg van een 2,2 kilometer lange biogasleiding vanaf de rioolwaterzuivering van waterschap Aa en Maas in Den Bosch naar de Heineken-brouwerij in de Brabantse hoofdstad.

Met behulp van de leiding kan duurzaam verworven brandstof uit afvalwater – biogas – aangevoerd worden voor het opwekken van stoom in het brouwproces. Het eerste jaar zal 3 miljoen kubieke meter biogas worden getransporteerd; daarna jaarlijks zo’n 4,7 miljoen kubieke meter.

De overwegend horizontaal gestuurde boringen voor de aanleg van de leiding kruisen onder andere de A59, een natuurgebied met primaire en secundaire waterkeringen en de Dieze.

Fudura en Heijmans zijn inmiddels gestart met de aanleg van de biogasleiding. Vanaf begin november zal de leiding worden gekoppeld aan respectievelijk de rioolwaterzuivering van waterschap Aa en Maas en het ketelhuis van Heineken.

Reageer op dit artikel