nieuws

Wisselstrook Spijkenisserbrug voorlopig dicht

infra Premium 15

Wisselstrook Spijkenisserbrug voorlopig dicht
Wiki Commons - Koenb

Bij het integraal testen van het nieuwe wisselstrooksysteem van de Spijkenisserbrug (N492) is gebleken dat de combinatie met het bestaande besturingssysteem niet optimaal verloopt. Het testen is daarom gestopt. Omdat de wisselstrook niet veilig opengesteld kan worden, blijft deze voorlopig gesloten.

De Spijkenisserbrug verbindt een drukke verkeersader over de Oude Maas tussen Hoogvliet en Spijkenisse. De provinciale weg N492 (de Groene Kruisweg) ligt over deze brug. Door de nieuwe Botlekbrug is de verkeersdruk wel iets afgenomen. Rijkswaterstaat werkt aan oplossingen en aansluitend zal het testen zo snel mogelijk hervat worden. De testnachten van afgelopen weekend zijn vervallen om eerst de besturingssystemen te kunnen aanpassen.

Reageer op dit artikel