nieuws

Rechter: verhogen brug Ryptsjerk mag

infra 5

Rechter: verhogen brug Ryptsjerk mag

Verhoging van een brug in het Friese Ryptsjerk met 65 centimeter kan toch doorgaan. Dat heeft de rechtbank besloten. Omwonenden hadden bezwaar gemaakt tegen de hogere brug, maar de rechter besloot dat het niet in strijd is met het bestemmingsplan.

De provincie Friesland en gemeente Tytsjerksteradiel willen de brug met 65 centimeter verhogen in verband met een nieuwe toeristische vaarroute voor elektrische boten. De bewoners vrezen geluidsoverlast, het verlies van privacy en een aantasting van het uitzicht. Zij willen liever een beweegbare brug, maar dat vinden gemeente en provincie te duur.
De bezwaarmakers hebben nog een kans om verhoging van de brug tegen te houden. Eind augustus wordt een bezwaarprocedure tegen de omgevingsvergunning behandeld bij de gemeente.

Reageer op dit artikel