nieuws

ProRail gunt BAM opdracht nieuw station Driebergen-Zeist

infra Premium 121

ProRail gunt BAM opdracht nieuw station Driebergen-Zeist
landscape-architects

BAM heeft de opdracht voor de vernieuwing van het stationsgebied Driebergen-Zeist binnengehaald. BAM vormt samen met ProRail het projectteam. Met het project is een bedrag van circa negentig miljoen euro gemoeid.

Het project omvat de bouw van het nieuwe station Driebergen-Zeist en de herinrichting van het stationsgebied. Dit gebeurt in opdracht van het Ministerie van I&M, provincie Utrecht, gemeente Zeist en gemeente Utrechtse Heuvelrug.

Vernieuwing

De vernieuwing van het stationsgebied behelst onder meer de realisatie van een nieuw busstation, ondergrondse fietsenkelder en twee extra doorgaande sporen. Ook verdwijnen overwegen en gaat het verkeer onder het spoor door.

De voorbereidingen beginnen volgende maand. In het voorjaar van 2017 start de bouw.

Reageer op dit artikel