nieuws

Ondergronds park in New York

infra 56

Ondergronds park in New York
thelowline.org

In een verlaten metrotunnel in New York verrijst ’s werelds eerste ondergrondse park. Het gemeentebestuur van the Big Apple gaf deze week toestemming voor de aanleg.

The Lowline, zoals het park gaat heten, wordt verlicht door middel van een innovatief daglichtsysteem van glasvezelkabels en spiegels. Het park moet zowel letterlijk als figuurlijk de tegenpool worden van het verhoogde park The High Line in dezelfde stad.

De organisatie achter The Lowline heeft nu twaalf maanden de tijd om het ontwerp definitief te maken en tien miljoen dollar bij elkaar te krijgen. Het gehele park gaat naar verwachting zo’n zestig miljoen dollar kosten om te bouwen.

Dat een ondergronds park levensvatbaar is, is vorig jaar getest met The Lowline Lab. In deze technische expositiehal worden sinds de opening tests uitgevoerd voor lichtsystemen, wateropvang en temperatuurregulering om planten optimaal te kunnen laten groeien.

Reageer op dit artikel